Refinansiering av gjeld 2017-12-04

Alle former for lån og kredittgjeld kan refinansieres. Enkelt forklart handler refinansiering om å samle flere lån og kreditter i ett lån med bedre betingelser. På den måten kan du bedre din likviditet og få bedre oversikt. Det er for eksempel mulig å refinansiere:

  • Kredittkortgjeld;
  • Lån uten sikkerhet, for eksempel et forbrukslån;
  • Inkasso;
  • Lån med sikkerhet i bolig, hytte eller bil;
  • Andre former for usikret gjeld som smålån, kredittkort og gjeld fra kjøp av møbler, elektronikk og hvitevarer.

Med et nytt lån med lavere rente og lengre nedbetalingstid, kan du senke de månedlige kostnadene som er knyttet til lånet. Lavere utgifter gir deg et ryddigere månedsbudsjett og bedre økonomisk spillerom.

Eksempler på lån uten sikkerhet er forbrukslån, smålån, kredittkort og handlekonto. Slike låneavtaler har høyere rente og strengere vilkår enn lån med sikkerhet, fordi det ikke kreves sikkerhet på lånet.

Refinansiering av forbruksgjeld går ut på å erstatte den eksisterende gjelden med ny gjeld. Målet er å oppnå bedre vilkår slik at låntakeren kan kutte i kostnadene som er knyttet til lånet. Dersom banken kan ha sikkerhet på lånet, har du et godt utgangspunkt for å få bedre betingelser. Dette kan for eksempel gjøres ved å få en ny takst på boligen og utnytte verdistigningen.